Veranderdrang

Zodra de bladeren gaan verkleuren begint het.
Dat bekende gevoel bekruipt me weer langzaam maar zeker.
De overgang van het constant buiten leven in de tuin naar het langzaam korter worden van de dagen en het aanmaken van verlichting in huis zet bij mij een bepaald gevoel in werking.

Tegen de tijd dat het blad massaal van de bomen valt is bij mij het hoogtepunt bereikt.

Op een herfstmorgen sta ik op en ik probeer het gevoel nog even te negeren, maar ik ken mezelf; er is geen houden aan: ik MOET en ZAL mijn woonkamer omgooien. Het moet en wel NU!
En als dat toevallig twee uur voor de komst van de verjaardagsvisite van mijn dochters is dan is dat maar zo.

Fauteuils, tafeltjes, vloerkleden en kussens worden verschoven en verplaatst.
Schilderijen en lampen verhangen, eventueel een nieuwe kleur bepaald voor op de muur.
Helaas kan ik dat niet per direct uitvoeren, want verjaardagsvisite (!).

Liefst zou ik dan ook meteen op zoek gaan naar een nieuw item dat ECHT niet mag ontbreken in mijn nieuwe indeling via winkel, webshop of marktplaats.
Maar met het zweet op mijn voorhoofd en lichtelijk geïrriteerde  huisgenoten, besluit ik met een blik door de woonkamer dat het goed is. Voorlopig.
Ik snel me naar de keuken om de taarten aan te snijden als de eerste visite al verschijnt.

Veranderdrang home

Herken jij  jezelf in dit verhaal en verander je regelmatig je interieur, vervang je ieder seizoen wat accessoires en koop je graag nieuwe items om je inrichting up-to-date te maken?

Of schafte je bij aanvang van je woon carrière een compleet interieur aan en bleef je daar vervolgens jaren in wonen? Niet omdat je dat interieur nog zo goed bij je vind passen, maar gewoon omdat je niet weet waar je moet beginnen.

Veranderdrang salontafel

Welke van bovenstaande woontypes je ook bent; in mijn volgende blogs wil ik je graag wat meer vertellen over o.a. interieurtrends, interieurproblemen, design, kortom alles wat met mijn vak van interieurontwerper te maken heeft.

Daniëlle
www.stijlcompagnie.nl

Stijl_Compagnie_logo