Eerste blog: Toegevoegde waarde van een schilderij in uw interieur

Mijn eerste blog: “De toegevoegde waarde van een schilderij in het interieur” vindt u op http://binnenhuisarchitect.nl/woonjournaal.html omdat u dan even moet scrollen, heb ik de volledige tekst hieronder geplaatst:

 

Toegevoegde waarde van een schilderij in uw interieur

Bergeijk 26 februari 2013

U kent dat vast wel: u ziet een schilderij wat u prachtig vindt, terwijl degene die bij u is geen warme gevoelens krijgt bij datzelfde schilderij. Ja, zeggen jullie tegen elkaar: dat is persoonlijk! En dat is nu net één van de redenen waarom een schilderij in uw interieur een toegevoegde waarde heeft. Een kunstwerk, in dit geval een schilderij, geeft meerwaarde aan de uitstraling en originaliteit van iedere ruimte. Het gekozen schilderij benadrukt uw persoonlijkheid en helpt mee de sfeer in een ruimte te optimaliseren, zodat u zich nog meer thuis voelt. Een andere reden is het feit dat kunst en nu in het bijzonder een schilderij een aanvulling is op uw meubels en die meubels met elkaar kan verbinden.

Dit kan door middel van kleur. Kleur in het interieur is medebepalend voor de sfeer in uw interieur. U kunt de ruimtelijke beleving van uw ruimte zeer positief beïnvloeden door een kleurrijk schilderij waarbij de kleur van uw meubels kan terugkomen in het schilderij. Een kleurrijk schilderij kan ook juist kleur toevoegen aan een ruimte waar nog weinig kleur aanwezig is.

Door zijn afmetingen kan een schilderij letterlijk een verbinding maken tussen de verschillende meubels. Net zoals een vloerkleed de zitmeubels met elkaar verbindt, kan een schilderij dat ook waardoor een ruimte in balans komt. Plaats van het schilderij in de ruimte. De plaats van het schilderij in een ruimte is ook bepalend; hang een schilderij zeker niet te hoog. Vooral wanneer u het vanuit zithoogte aanschouwt.

Zeker niet op de laatste plaats speelt naast kleur de compositie op het schilderij een belangrijke rol, dit is wat u als eerste aanspreekt in een schilderij. Wat wordt er verteld; is het boeiend om naar te kijken? U hebt het schilderij immers aangeschaft om er veel kijkplezier aan te beleven en omdat het u persoonlijk aansprak, nietwaar? Steeds vaker zijn mensen op zoek naar een schilderij om hun interieur een persoonlijkere touche en meer sfeer te geven. Ze zijn op zoek naar een origineel schilderij, waarvan er maar één bestaat en die hun persoonlijkheid onderstreept. De stap om een galerie te bezoeken en een kunstwerk aan te schaffen is heel groot. De reden hiervoor is vooral het onbekende. Daarom wordt er steeds meer een advies gevraagd aan binnenhuisarchitecten en stylisten bij de aankoop van een schilderij. Deze mensen zijn dagelijks professioneel bezig met design, ontwerpen en compositie en kunnen een goed advies uitbrengen.