Update je interieur!

Nu de eerste weken van januari er weer opzitten en de kerstspullen weer uit het interieur zijn verdwenen ervaar je misschien een kaalheid in je woonkamer.

Je bent uitgekeken op je accessoires of je wilt gewoon iets nieuws aanschaffen om je inrichting weer een update te geven.

In deze blog wil ik je opvallende interieurtrends  en nieuwe producten laten zien om je te inspireren.

Pastels

Pastelkleuren zijn helemaal in op dit moment. Als tegenhanger van alle onrust in de wereld zoeken we volgens de trendwatchers naar zachtheid. Je ziet het deze winter in het grote aanbod van warme (zelf)gebreide truien en vesten in de mode, gebreide of gehaakte plaids om behaaglijk onder te kruipen, maar dus ook zachtheid in kleur.
Kleurexpert Pantone heeft zelfs twee pastelkleuren gekozen als kleur voor 2016: babyblauw en roze, hoe zacht wil je het hebben?

 

Pantone colours 2016

Nu kan ik me voorstellen dat deze kleuren niet bij iedereen met evenveel enthousiasme worden ontvangen, je voelt waarschijnlijk niet meteen de behoefte om je woonkamer te veranderen in een babykamer XXL!
Toch wil ik je via onderstaande foto’s laten zien dat je deze zachte kleuren ook toe kunt passen in een landelijk, industrieel of modern interieur:
SC_3_Eijerkamp_pastel_1SC_3_Eijerkamp_pastel_2SC_3_Eijerkamp_pastel_3

Scandinavisch wonen

Fris wit, grijs, zwart, blank hout en strakke, eenvoudige kenmerken de Scandinavische woonstijl.
Maar ook warme accenten zoals schapenvachten en warme plaids en mooie linnen kussens. Dit samen maakt deze populaire woonstijl  zeer geliefd en creëert een tijdloze sfeer  en rust in je interieur.
En gemak dient de mens: producten in deze stijl kunt je makkelijk vanuit je luie stoel met je computer bestellen bij betrouwbare websites of ga een dagje shoppen in leuke woonwinkels.

SC_ath_2 SC_ath_1 SC_3_Eijerkamp_scan_1

Geometrische én ronde vormen

Met geometrische vormen en dessins maak je je interieur wat spannender en levendiger.
Kies jou favoriete kleuren en combineer er op los.

Een andere opvallende vorm is de cirkel, de ronde vorm verwijst ook weer naar de zachtheid, geborgenheid en warmte waar we naar op zoek zijn binnenshuis.

We zien momenteel deze vorm voornamelijk terugkomen in (bijzet)tafels in hout, metaal, kunststof en  in marmer.

Marmer

Marmer is een natuurproduct en al eeuwen geliefd in Italië. In de Verenigde Staten is de marmeren salontafel, vaak in combinatie met een messing frame al jaren hot. Langzaamaan ontdekken ook wij weer de schoonheid en veelzijdigheid van marmer. Toepasbaar in de keuken aanrechtblad of in badkamer, maar ook in accessoires als snijplanken, lampvoeten of onderzetter en zelfs als behangmotief.

Materials

 

Update_je_interieur_SC_Blog_3_Bloomingville_bamboo_livlifestyle Update_je_interieur_SC_Blog_3_Bloomingville_livlifestyleSC_Livv_2SC_ath_3

Planten

Planten en botanische dessins en afbeeldingen zijn ook een trend. Als behang, print of raambekleding zijn er talloze mogelijkheden. En natuurlijk gewoon als plant: vetplanten verzameld op een (ronde) bijzettafel of onder een stolp. Maar ook opvallende grote planten met grote bladeren of een bijzondere stam die solitiar in een mooie, grote pot een echte eye-catcher zijn voor je interieur.

Update_je_interieur_SC_Blog_3_bladeren_BNWallcovering Update_je_interieur_SC_Blog_3_Rek-stapelbaar_athomeliving Update_je_interieur_SC_Blog_3_Terrarium Diamant_athomeliving Update_je_interieur_SC_Blog_3_Kussenshoes_bananenblad_athomelivingUpdate_je_interieur_SC_Blog_3_vGogh_BNWallcovering

Veel plezier met stylen!
Info: danielle@stijlcompagnie.nl

Daniëlle  www.stijlcompagnie.nl
Stijl_Compagnie_logo

(bron foto’s:
www.athomeliving.nlwww.livvlifestyle.nlhttp://wallcoverings.bnint.comhttp://www.eijerkamp.nl, NLXL behang, Pantone)