Verlichting-tips voor een zwoele zomeravond buiten

Eén van de fijnste aspecten van de zomer vind ik toch wel die zwoele zomeravonden, waarin je eindeloos buiten kunt nagenieten van een heerlijke zomerdag.

Gezellig samen met vrienden of familie met een hapje en een drankje erbij, of alleen met een goed boek of fijne muziek.

Naarmate de avond vordert gaan er kaarsjes aan en de buitenverlichting. Ben je in het bezit van een (overdekt) terras, dan kan ik je nog een paar mooie, tijdloze verlichting-tips laten zien.

Net als voor de binnenverlichting geldt hier ook: vraag je eerst af welke functie de buitenverlichting moet hebben, bijvoorbeeld: functioneel licht of sfeerlicht. Kies dan pas je verlichting.
Je kunt kiezen voor staande lampen, tafellampen, grondspots of wandspots.
Is je budget wat beperkter zoek dan verlichting die dimbaar en buigbaar is zodat je meer mogelijkheden hebt met minder armaturen. Ga voor LED verlichting, dat scheelt in de energiekosten.

Om met de tafellampen te beginnen: een tafellamp is vrij klein en je zet hem op de plek waar je licht nodig hebt. Erg praktisch dus!

Mijn favoriete tafellamp is de Marset Follow me. Een draagbare tafellamp met een mooi design en oplaadbaar via usb, dus geen gedoe met snoeren.

marset-followme-marset-mr-a657-001-extra1-normal  dm-lights-astina-dm-lights-out-esl-dm-228775-project-normal

Je kunt de muur bij je terras verlichten met wandlampen die richtbaar zijn, of wandlampen die naar boven en beneden schijnen en daardoor een sfeervol lijnenspel op de muur creëren, zoals de Astina.

Daarnaast kun je kiezen voor een huiselijk sfeer en een staande lamp Adegan bij de zitplek. Er zijn armaturen verkrijgbaar die spatwaterdicht zijn en tegen een kleine regenbui kunnen.

dm-lights-adegan-dm-lights-outdoor-dm-228965-project-normal

Ik ben erg gecharmeerd van deze bolvormige buitenverlichting Rotoball die je op de grond plaatst, op je terras of elders in de tuin. Zo geniet je ’s avonds van een bijzonder lichtspel in je tuin. Of de Foscarini Solar een verlichtingselement dat tevens dienst kan doen als salontafel:

dm-lights-rotoball-dm-lights-floor-40-dm-227220-project-normal  foscarini-solar-foscarini-outdoor-terra-fo-228003m-project-normal

Erg handig is de rechthoekige of kubusvormige buitenverlichting Modular Lighting Buzze die je makkelijk kunt verplaatsen en dus lekker flexibel.

modular-lighting-buzze-modular-lighting-led-pushdim-mo-12581008-product-normal absinthe-forcelight-absinthe-wall-light-led-30w-ab-21330-02-ww-product-normal

Wil je in een gedeelte van je terras of tuin op bepaalde momenten heel veel licht dan kun je verstralers gebruiken zoals de Absinthe. Eventueel met een bewegingssensor en natuurlijk met LED lamp.

Spelen met licht en sfeer is nog nooit zo flexibel en divers geweest en zo energiezuinig.

Het enige wat lastig blijft is een goede keuze maken tussen zoveel mogelijkheden.
Ga voor jezelf na wat je belangrijk vindt in verlichting en kijk naar je budget. Praat erover met een verlichtingsexpert, dat loont altijd de moeite.
Je hoeft niet alles in één keer aan te schaffen; maak een meerjarenplan en spaar er eventueel voor. Het loont zeker de moeite om te gaan voor kwaliteit en daar wat meer voor te betalen. Op die manier heb je jaren plezier van je aanschaf.

Fijne zomeravonden toegewenst!

Lamp bovenste foto: Nautic Quay Light
Deze blog is tot stand gekomen met beeldmateriaal van https://www.dmlights.nl/ 

Voor meer informatie of interieuradvies: danielle@stijlcompagnie.nl
www.stijlcompagnie.nl